Natuurgeneeskundige behandelingen voor dieren

Je kunt bij mij terecht met de volgende dieren: honden, katten, cavia’s en andere knaagdieren, konijnen, vogels (ook kippen) en kleine hobbyboerderijdieren.

Hoe werkt natuurgeneeskunde voor dieren?

In het natuurgeneeskundig consult wordt het dier in al zijn facetten bekeken. Daar hoort niet alleen het dier zelf bij met zijn klacht maar ook het verleden, herkomst, leefomgeving, hoe ziet de dagindeling uit, wat krijgt het te eten, hoe is het in de omgang met eigenaar, vreemden of andere dieren. Eerst is er een vraaggesprek met de eigenaar, dan volgt een lichamelijk onderzoek. Een olietest en een energetisch onderzoek en een onderzoek met de Lecher antenne helpen bij het stellen van een conclusie. Na het stellen van de conclusie volgt een behandelplan dat stapsgewijs wordt uitgelegd. Een natuurgeneeskundige zoekt altijd de oplossing die het beste is voor het dier en kijkt niet naar het onderdrukken van een symptoom. Er wordt de oorzaak van het probleem gezocht om het samen met de eigenaar goed op te lossen.

Een eerste consult duurt ruim een uur, dat komt omdat ik de oorzaak wil achterhalen en niet alleen aan symptoombestrijding doe. Symptoombestrijding is soms wel nodig als deze het algehele welbevinden van het dier beïnvloeden, denk aan vlooien of wonden. Ik wil jou helpen met een volledig diepte consult zodat je niet herhalend terug hoeft te komen met dezelfde klacht.


Goed advies en fijne en juiste behandeling gekregen van Anne Sevens voor mijn paarden. De behandeling heeft goed geholpen, echt een vakbekwame therapeut, zeker aan te raden.

Silvia Flantua

Anne van Praktijk Distel heeft fijn geholpen bij de vragen over mijn cavia. Anne heeft snel gehandeld en heeft goed advies gegeven. De verslaglegging was duidelijk. Ook enkele weken na het consult heeft Anne contact opgenomen om te vragen hoe het gaat. Dit was prettig.

Maud

De les was leuk en leerzaam. Je bent vriendelijk en enthousiast en duidelijk in je uitleg. De nazorg en de verstrekte informatie zijn duidelijk.

Susan

De behandelingen/therapieën die ik aanbied en het effect

Energetisch onderzoek

Het voelen van de energie van de organen en het dier in zijn geheel. Dit wordt met de handen gedaan zonder direct lichamelijk contact met de dier te maken. Hierbij wordt onder andere op een verschil in temperatuur gelet die kan wijzen op verstoringen in het lichaam.

Aromatherapie

Bij aromatherapie wordt gebruik gemaakt van essentiële oliën van planten. Elke olie heeft een specifieke werking op fysiek of mentaal gebied. In de natuurgeneeskunde gaat men ervan uit dat het dier heel goed in staat is om aan te geven aan welke olie het behoefte heeft. Daarom worden deze oliën ook gebruikt bij het stellen van een conclusie. Het dier wordt een aantal oliën aangeboden om te ruiken. Het wordt er niet toe gedwongen zodat het dier een natuurlijke reactie  laat zien.

Fytotherapie

Dit is een therapie op basis van geneeskrachtige planten en kruiden. Deze kunnen als vers kruid, gedroogd, in een tinctuur of olie gebruikt worden. Zij werken met name op fysieke klachten en worden dan ook meestal inwendig toegepast.

Celzouten 

Dit zijn mineralen die zo fijn gewreven zijn dat zij direct in de cel worden opgenomen. Dit is een therapie die met name op fysieke klachten werkt. Er wordt ervan uit gegaan dat de ziektes ontstaan door tekorten aan mineralen in de cellen die normaal aangevuld worden door de voeding maar door omstandigheden nu niet voldoende zijn. Door deze tekorten aan te vullen, gaan de cellen weer normaal functioneren en wordt het dier beter.

Bloesemtherapie

De Bachblossems tellen 38 remedies, elk met een bepaalde trilling die gelijk is aan de trilling van de diverse gemoedstoestanden. Elk dier heeft in hoofdlijn één van deze trillingen. Een dier dat in balans is, krijgt minder snel en/of vaak fysieke of mentale klachten. Als het dier door omstandigheden uit zijn trilling wordt gehaald, helpt de toediening van een bloesemremedie hem weer in balans te komen. Deze bloesemremedie moet wel bij het dier passen om de balans te kunnen herstellen en wordt zelden als symptoomremedie gebruikt.

Homeopathie

“Ziekte in het lichaam is een verstoring van de levensenergie”. De homeopathische middelen uit het planten-, mineralen- en dierenrijk werken op het energetische niveau. De homeopathie gaat ervan uit dat een middel dat een ziekte kan veroorzaken deze ook kan genezen.

Spagyriek

Spagyriek is een holistische en natuurlijke manier om te behandelen wiens middelen gebaseerd zijn op de alchemie. Er worden planten en kruiden gebruikt die vaak al bekend staan om hun helende, medicinale eigenschappen. In de Spagyriek worden klachten beschouwd als processen waar het lichaam en de geest bij betrokken zijn. De behandeling kan symptoomgericht zijn maar ook tot de diepste lagen door dringen.

Lecher antenne 

De Lecher antenne is ontworpen door de Duitse natuurkundige R. Schneider en bestaat uit een kunststof plaat met een koperen transmissieleiding en een schaalverdeling. Door middel van een schuif met een koperstrip kunnen de verschillende frequenties worden ingesteld.

Ieder orgaan of weefsel heeft zijn eigen unieke frequentie. Op de Lecher Antenne kan deze frequentie ingesteld worden via een schuif en daarmee de energie van het betreffende orgaan of weefsel meten. Het meten gebeurt door het aantal slagen die de Lecher antenne maakt tijdens de meting, te tellen. De verhouding tussen de positieve en negatieve waarden bepaalt in welke mate het orgaan in balans is. Is het dier helemaal doorgemeten kan aan de hand van de waardes gekeken worden waar de grootste problemen zich bevinden en hoe de behandeling effectief is in te zetten. Tevens kan met de Lecher antenne direct getest worden welk middel het beste resultaat geeft bij het dier. Ook is het mogelijk om te testen in hoeverre het lichaam van het dier reageert op bepaalde voedingsmiddelen.

Orthomoleculaire voedingsadvies

De orthomoleculaire geneeskunde gaat ervan uit dat een ziekte eerder zal genezen als er een optimale concentratie van mineralen, vitamines, sporenelementen, eiwitten, vetten en koolhydraten in het lichaam aanwezig is. Als eerste wordt er gekeken of de samenstelling van de voeding optimaal is en als nodig worden er supplementen eraan toe gevoegd om het lichaam van de benodigde stoffen te voorzien als het zelf niet in staat is om voldoende uit de voeding te halen. Hippocrates zei al, vrij vertaald:”Laat uw voeding uw medicijn zijn en je medicijn uw voeding”

Een Natuurgeneeskundige therapeut is geen vervanging voor een dierenarts. Neem bij acute situaties altijd contact op met je dierenarts.

Call Now Button