Contact & vragen

  Anne Sevens
  06-45043327
  info@annesevens.nl

  Postadres
  Tolkamp 7
  6602DN Wijchen

  KvK nummer: 70488266
   

  Bereikbaarheid

  Ik werk op afspraak en ben telefonisch bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur op werkdagen. Middenin een consult kan ik niet de telefoon aannemen, spreek dan gerust een voicemail in of stuur een mail.

  Anne Sevens

  BEHANDELINGEN

  Natuurgeneeskundige behandelingen voor dieren

  Je kunt bij mij terecht met de volgende dieren: honden, katten, cavia’s en andere knaagdieren, konijnen, vogels (ook kippen) en hobbyboerderijdieren.

  Hoe werkt natuurgeneeskunde voor dieren? 

  In het natuurgeneeskundig consult wordt het dier in al zijn facetten bekeken. Daar hoort niet alleen het dier zelf bij met zijn klacht maar ook het verleden, herkomst, leefomgeving, hoe ziet de dagindeling uit, wat krijgt het te eten, hoe is het in de omgang met eigenaar, vreemden of andere dieren. Eerst is er een vraaggesprek met de eigenaar, dan volgt een lichamelijk onderzoek. Een olietest en een energetisch onderzoek en een onderzoek met de Lecher antenne helpen bij het stellen van een conclusie. Na het stellen van de conclusie volgt een behandelplan dat stapsgewijs wordt uitgelegd. Een natuurgeneeskundige zoekt altijd de oplossing die het beste is voor het dier en kijkt niet naar het onderdrukken van een symptoom. Er wordt de oorzaak van het probleem gezocht om het samen met de eigenaar goed op te lossen.

  Een eerste consult duurt ruim een uur, dat komt omdat ik de oorzaak wil achterhalen en niet alleen aan symptoombestrijding doe. Symptoombestrijding is soms wel nodig als deze het algehele welbevinden van het dier beïnvloeden, denk aan vlooien of wonden. Ik wil jou helpen met een volledig diepte consult zodat je niet herhalend terug hoeft te komen met dezelfde klacht.


  Goed advies en fijne en juiste behandeling gekregen van Anne Sevens voor mijn paarden. De behandeling heeft goed geholpen, echt een vakbekwame therapeut, zeker aan te raden.

  Silvia Flantua

  Anne van Distel heeft fijn geholpen bij de vragen over mijn cavia. Anne heeft snel gehandeld en heeft goed advies gegeven. De verslaglegging was duidelijk. Ook enkele weken na het consult heeft Anne contact opgenomen om te vragen hoe het gaat. Dit was prettig.

  Maud

  De les was leuk en leerzaam. Je bent vriendelijk en enthousiast en duidelijk in je uitleg. De nazorg en de verstrekte informatie zijn duidelijk.

  Susan

  De behandelingen/therapieën die ik aanbied en het effect

  Energetisch onderzoek

  Het voelen van de energie van de organen en het dier in zijn geheel. Dit wordt met de handen gedaan zonder direct lichamelijk contact met de dier te maken. Hierbij wordt onder andere op een verschil in temperatuur gelet die kan wijzen op verstoringen in het lichaam.

  Aromatherapie

  Bij aromatherapie wordt gebruik gemaakt van essentiële oliën van planten. Elke olie heeft een specifieke werking op fysiek of mentaal gebied. In de natuurgeneeskunde gaat men ervan uit dat het dier heel goed in staat is om aan te geven aan welke olie het behoefte heeft. Daarom worden deze oliën ook gebruikt bij het stellen van een conclusie. Het dier wordt een aantal oliën aangeboden om te ruiken. Het wordt er niet toe gedwongen zodat het dier een natuurlijke reactie  laat zien.

  Fytotherapie

  Dit is een therapie op basis van geneeskrachtige planten en kruiden. Deze kunnen als vers kruid, gedroogd, in een tinctuur of olie gebruikt worden. Zij werken met name op fysieke klachten en worden dan ook meestal inwendig toegepast.

  Celzouten 

  Dit zijn mineralen die zo fijn gewreven zijn dat zij direct in de cel worden opgenomen. Dit is een therapie die met name op fysieke klachten werkt. Er wordt ervan uit gegaan dat de ziektes ontstaan door tekorten aan mineralen in de cellen die normaal aangevuld worden door de voeding maar door omstandigheden nu niet voldoende zijn. Door deze tekorten aan te vullen, gaan de cellen weer normaal functioneren en wordt het dier beter.

  Bachbloessems

  De Bachblossems tellen 38 remedies, elk met een bepaalde trilling die gelijk is aan de trilling van de diverse gemoedstoestanden. Elk dier heeft in hoofdlijn één van deze trillingen. Een dier dat in balans is, krijgt minder snel en/of vaak fysieke of mentale klachten. Als het dier door omstandigheden uit zijn trilling wordt gehaald, helpt de toediening van een bloesemremedie hem weer in balans te komen. Deze bloesemremedie moet wel bij het dier passen om de balans te kunnen herstellen en wordt zelden als symptoomremedie gebruikt.

  Homeopathie

  “Ziekte in het lichaam is een verstoring van de levensenergie”. De homeopathische middelen uit het planten-, mineralen- en dierenrijk werken op het energetische niveau. De homeopathie gaat ervan uit dat een middel dat een ziekte kan veroorzaken deze ook kan genezen.

  TTouch

  Techniek waarbij de zenuwuiteinden worden gestimuleerd door specifieke aanrakingen. Dit bevordert lichaamsbewustzijn, ontspanning, doorbloeding en bespiering.

  Lecher antenne 

  De Lecher antenne is ontworpen door de Duitse natuurkundige R. Schneider en bestaat uit een kunststof plaat met een koperen transmissieleiding en een schaalverdeling. Door middel van een schuif met een koperstrip kunnen de verschillende frequenties worden ingesteld.

  Ieder orgaan of weefsel heeft zijn eigen unieke frequentie. Op de Lecher Antenne kan deze frequentie ingesteld worden via een schuif en daarmee de energie van het betreffende orgaan of weefsel meten. Het meten gebeurt door het aantal slagen die de Lecher antenne maakt tijdens de meting, te tellen. De verhouding tussen de positieve en negatieve waarden bepaalt in welke mate het orgaan in balans is. Is het dier helemaal doorgemeten kan aan de hand van de waardes gekeken worden waar de grootste problemen zich bevinden en hoe de behandeling effectief is in te zetten. Tevens kan met de Lecher antenne direct getest worden welk middel het beste resultaat geeft bij het dier. Ook is het mogelijk om te testen in hoeverre het lichaam van het dier reageert op bepaalde voedingsmiddelen.

  Honden uitdagen met snuffel-puzzels

  Bij de Snuffel-puzzel ben jij op een leuke en creatieve manier samen met je hond bezig. Door samen te werken versterkt jullie band met elkaar. Het gebruik van uiteenlopende materialen stimuleert de zintuigen van je hond.

  Een plastic bal voelt anders aan dan een handdoek of repen fleece. Sommige materialen maken geluid bij aanraking, andere weer niet. Hij beleeft steeds weer nieuwe geuren, het voelt steeds weer anders aan als hij erop stapt of er tegen aan duwt. Hij gebruikt zijn neus om voertjes te zoeken, hij gebruikt zijn poten en/of bek om de materialen te doorzoeken of uit elkaar te schuiven om de voertjes te bereiken. Hij gebruikt zijn hersenen om erachter te komen hoe hij de voertjes uit de puzzel kan halen.

  Waarvoor is de snuffel-puzzel:

  • Je animeert de jonge hond om dingen te ontdekken, nieuwe materialen te leren kennen, de oudere hond blijft mentaal fit.
  • Is je hond (tijdelijk) minder bewegelijk help jij hem met de Snuffel-puzzel zich geestelijk in te spannen.
  • Je helpt hem bij spannende situaties, bijvoorbeeld de dierenarts, om te ontspannen en af te leiden.
  • Jouw onzekere hond bouwt zelfvertrouwen op omdat hij zelf keuzes moet maken om de puzzel op te lossen.

  Zijn de puzzels duur?
  Nee, er worden gewone, alledaagse dingen gebruikt om puzzels te maken. Handdoeken, dweilen, plastic potjes, verpakkingsmaterialen, kussens, trek een kast open en je vind wel geschikte puzzelmaterialen zolang zij niet kunnen breken, scherpe randen hebben of gemakkelijk in te slikken zijn en bij het karakter van je hond passen.

  Interesse?
  Ik verzorg 1 op 1 lessen bij jouw thuis met materialen die specifiek op jouw hond zijn afgestemd.

  Niet iedere hond vind alle materialen leuk, de ene duikt op elk materiaal, de andere vind rollende of krakende voorwerpen erg spannend. Ook voor algemene informatie over Snuffel-puzzel lessen help ik je graag verder.

  Een Natuurgeneeskundige therapeut is geen vervanging voor een dierenarts. Neem bij acute situaties altijd contact op met je dierenarts.

  Call Now Button