Natuurgeneeskunde voor de geit

Natuurgeneeskunde voor geiten

Natuurgeneeskunde voor de geit

Geiten zijn kleine tot middelgrote, herkauwende hoefdieren die al lange tijd door de mens als vee worden gehouden. Tegenwoordig worden geiten vooral gehouden voor hun melk, of puur voor de hobby. Geiten kunnen ongeveer twaalf jaar worden.


Thuishulp

Kijk eens regelmatig goed naar je geit. 

Zijn de ogen schoon en helder of zie je tranen of een vertroebeling van het oog? Is het oog geïrriteerd, rood?  

Is de neus schoon of is de neus juist erg nat met uitvloeiing? 

De oren, zijn zij op het eerste gezicht schoon? Of stinken zij, zit er viezigheid in de oorschelp? De oorschelp kun je voorzichtig schoon maken met een zacht doekje, maar komt het steeds terug laat dan erna kijken.. 

De vacht, ligt zij mooi aan, is zij glad en glanzend, past zij bij het ras van je geit? Of is zij rommelig, dof, zie je schilfers of kale plekken? Vraag dan advies voor de verzorging.

Kenmerken van een gezonde geit
Kenmerken van een gezonde geit

De hoeven? Zijn de klauwtjes te lang? Zie je geen wondjes?

Voel eens goed over het lijf van je geit. Voel je knobbels of bulten? Bekijk ze goed en houd ze in de gaten. Vertrouw je het niet laat erna kijken door je dierenarts of holistisch arts of therapeut. Doe dit zeker als je veranderingen ziet zoals verkleuring of grootte.

Ligt je geit regelmatig rustig te herkauwen of krijgt zij niet de rust ervoor?

Mijn geit is ziek of vertoont abnormaal gedrag

Onderstaande een aantal problemen waar ik je mee kan helpen. Staat het probleem van jouw geit er niet tussen, neem dan ook contact met mij op. Als ik je niet kan helpen kan ik je zeker naar een andere deskundige door verwijzen.

Maar je kunt ook bij mij terecht voor een gezondheidscheck zonder dat er iets aan de hand is. 

Neem contact met me op om een consult in te plannen of kijk eerst naar de behandelingen die ik aanbied.

MEDISCHE KLACHTEN:


Een gezonde geit is nieuwsgierig en speels. Wanneer een geit zichzelf afzondert van de groep en wat sloom en apathisch wordt kan hij ziek zijn. 

Mijn geit heeft een rommelige vacht

Voelt je geit zich niet lekker? Heeft zij parasieten of een andere huidaandoening? Krijgt zij een goede voeding?  Dit kunnen allemaal oorzaken zijn die hun weerslag op het uiterlijk van je geit hebben. Voor een advies op maat kun je altijd contact met mij opnemen.

Voeding, wat eet een geit?

Geiten zijn kieskeurig in wat zij eten en vaak krijgen zij te rijk voedsel aangeboden waardoor zij te dik worden of problemen met hun spijsvertering krijgen. Ik help je graag om een gezond menu samen te stellen.

GEDRAGSKLACHTEN:


Een geit is een echt kuddedier en maak je het gelukkigst in een kudde met soortgenoten. Houd bij de huisvesting rekening ermee dat ook bij geiten een soort van rangorde bestaat en lagergeplaatste geiten uitwijkmogelijkheden hebben. Geiten zijn slim en actief en speels. Zorg wel voor een weide met een stevig en hoog hek want geiten houden ervan om hun terrein te verkennen en uit te breken. Dit kun je voor een groot deel voorkomen door je geit afwisseling te bieden in de wei. Met een boomstam of kabelhaspel ben je er nog niet want dat gaat snel vervelen. Ik kan je erbij helpen om je geit meer uitdaging te bieden dus neem gerust contact op met mij. 

Waarom staat mijn geit niet bij de andere geiten?

Dat kan verschillende oorzaken hebben. Zij voelt zich niet lekker, zij wordt niet geaccepteerd door de kudde of zij moet niets hebben van een of meerdere geiten uit de kudde. Om de juiste oorzaak te vinden kan ik je helpen met de puzzel.

Wil je de oorzaak van de klachten van je dier aanpakken met natuurlijke middelen die de weerstand verhogen?

Call Now Button