Natuurgeneeskunde van de papagaai

Natuurgeneeskunde voor vogels

Natuurgeneeskunde van de papagaai

Een vogel als huisdier kan ontzettend leuk zijn, maar vergt een goede voorbereiding. Wanneer je meerdere vogels in huis hebt kan je de nieuwe vogel absoluut niet zomaar direct bij de rest plaatsen. Er zijn ontzettend veel soorten vogels te vinden en een aantal daarvan zijn geschikt om als huisdier te houden. Vogels kunnen zich als huisdier snel vervelen, het is zaak om je goed in te lezen om dit tegen te gaan. Je wilt een vogel wel een leuk en fijn leven bieden.


Thuishulp

Kijk eens regelmatig goed naar je vogel.

Zijn de ogen schoon en helder of zie je een vertroebeling van het oog? Is het oog geïrriteerd, rood? Laat er dan naar kijken.

De snavel, is hij glad of zitten er schilfers op of rafels aan de randen? Is hij niet te lang?

De veren, liggen zij mooi aan, zijn zij glad en glanzend, past het bij het soort van je vogel? Of zijn zij rommelig, dof, zie je schilfers of kale plekken? Vraag dan advies voor de verzorging.

De poten, hoe zien de nagels eruit? Zijn zij te lang? Zie je geen wondjes of schilfers op de poten?

Mijn parkiet is ziek
Mijn parkiet is ziek

Zie je knobbels of bulten? Bekijk ze goed en houd ze in de gaten. Vertrouw je het niet laat erna kijken door je dierenarts of holistisch arts of therapeut. Doe dit zeker als je veranderingen ziet zoals verkleuring of grootte.

Heeft je vogel zijn veren op gezet en zit hij “bol”? Dat is zekere hint dat het niet goed gaat met je vogel en er dus hulp nodig is.

Mijn vogel is ziek of vertoont abnormaal gedrag

Onderstaande een aantal problemen waar ik je mee kan helpen. Staat het probleem van jouw vogel er niet tussen, neem dan ook contact met mij op. Als ik je niet kan helpen kan ik je zeker naar een andere deskundige door verwijzen.

Maar je kunt ook bij mij terecht voor een gezondheidscheck zonder dat er iets aan de hand is. 

MEDISCHE KLACHTEN:


Wanneer je denkt dat een vogel ziek is, dan is het vaak al in een laat stadium. Een vogel laat niet zo snel zien dat hij ziek is. Er zijn verschillende stadia waarin een vogel laat zien dat hij ziek is. Van opgezette veren tot niet meer slapen met de snavel tussen de veren. Wanneer de vogel op de grond blijft zitten en niet meer de kracht heeft om te vliegen is het zaak om zo snel mogelijk naar een holistische of reguliere dierenarts te gaan.

Voeding

Ben je niet zeker of je vogel wel de juiste voeding krijgt of hoe je hem moet overzetten op goede voeding? Ik help je graag om je vogel te geven wat hij nodig heeft.

GEDRAGSKLACHTEN:


Mijn papegaai is ziek
Mijn papegaai is ziek

Er zijn zoveel verschillende soorten vogels, een aantal zijn ook als huisdier te houden. Het gedrag verschilt per vogel en per soort. Houd je de vogel in huis of buitenshuis? Zorg dat je aan al zijn behoeften voldoet, vogels hebben een goede verzorging nodig. Zorg dat je de behoeftes kent van de vogel, hier zitten grote verschillen in qua voeding, huisvesting, of ze in paren leven of liever alleen. Een goede voorbereiding zorgt voor een prettiger leven voor de vogel.

Wil je de oorzaak van de klachten van je dier aanpakken met natuurlijke middelen die de weerstand verhogen?

Call Now Button